на живо

29 години по-късно Алжир отново е на финал, Марез реши всичко в края

"Пустинните лисици" победиха Нигерия с 2:1

Тимът на Алжир е вторият финалист в тазгодишното издание на турнира за Купата на африканските нации. "Пустинните лисици" стигнаха до спора за трофея след инфарктен успех с 2:1 над Нигерия. В герой за алжирците се превърна техният капитан - Рияд Марез, който реши спора с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар в петата минута от добавеното време.

Преди това Алжир поведе в 40', когато Уилям Троост-Еконг си отбеляза автогол, опитвайки да се намеси при едно центриране на Марез. Нигерийците обаче изравниха в 72' чрез Одион Игало, който се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Аиса Манди.

Двубоят вървеше към продължения, подобно на другия полуфинал, преди Рияд Марез да разстреля Даниел Акпей от около 20 метра в последните секунди.

По този начин футболистът на английския шампион "Манчестър Сити" класира страната си за финала 29 години след последния в нейната история. "Пустинните лисици" стигат до спора за трофея през 1990 г. Тогава Алжир е домакин и триумфира след успех с 1:0 над тазвечершния си съперник Нигерия.

На 19 юли (петък) от 22 ч. Марез и компания ще се изправят срещу Сенегал, който победи Тунис след продължения по-рано тази вечер. Спорът за трофея ще бъде излъчен пряко по RING и онлайн на VOYO.BG.