на живо

Аматьори изхвърлиха "Атлетико" от Купата на краля

"Дюшекчиите" отпаднаха безславно за трета поредна година

Getty Images

Ново безславно отпадане на "Атлетико" Мадрид от Купата на краля! Тимът на Диего Симеоне сензационно отстъпи с 0:1 като гост на аматьорския "Корнея" и бе елиминиран още преди четвъртфиналите за трета поредна година.

През миналата "рохибланкос" загубиха с 1:2 от "Културал Леонеса" в 1/16-финалите, а през 2019 г. бяха отстранени от "Жирона" в осминафиналите с общ резултат 4:4 и по-малко голове на чужд терен.

"Дюшекчиите" приоритизираха Ла Лига, която оглавяват, и оставиха извън групата за тазвечершния двубой четири от звездите си - Луис Суарес, Ян Облак, Коке и Маркос Йоренте.

В стартовата единайсеторка все пак попаднаха Фелипе, Хосе Хименес, Ренан Лоди, Витоло, Саул, Жофри Кондогбиа, Анхел Кореа и Жоао Феликс. Именно заради това поражението от "Корнея" може да бъде определено като срамно.

Снимка: Getty Images

Домакините поведоха още в 7', а големият герой за тях се казва Адриан Хименес, чието попадение се оказа победно. Освен че не впечатли, "Атлетико" завърши без точен удар и... в намален състав, след като Рикард Санчес бе изгонен с втори жълт картон в 63'.

Стадионът на "Корнея", приел двубоя, е с капацитет от едва 2000 зрители, а теренът - изкуствен. Любопитното е, че местният тим се намира точно над зоната на изпадащите в една от третите дивизии на испанския футбол.

Снимка: Getty Images