на живо

Аматьорският Локомотив спечели първата си контрола

"Железничарите" надиграха Ботев (Ихтиман) с 2:0

webcafe.bg

След куп перипети и въпросителни около съществуването на Локомотив (София), столичният гранд не само изигра първия си мач за новия сезон, но дори успя да го спечели. "Червено-черните" надиграха Ботев (Ихтиман) с 2:0 в контролна среща на ст. "Локомотив". Успехът е още по-значим за "железничарите", тъй като бе постигнат над един от съперниците на отбора в новия шампионат на "В" Група. Двата тима ще се срещнат отново в седмия кръг на първенството.

В днешната среща точни за домакините, които започнаха подготовка едва преди седмица, бяха Младен Стоев в 38' и Румен Рангелов в 45'. Попадение на Стоев от свободен удар пък не бе зачетено, поради засада.

Гостите от Ихтиман на няколко пъти също организираха добри нападения, при които обаче не успяха да отбележат. Техният футболист Ангел Ачов получи червен картон в края на първото полувреме, като веднага бе заменен от друг играч.

На 3 август Локомотив заминава на лагер в Тетевен, а първия кръг от "В" Група е пет дни по-късно - на 8-ми август, когато столичани срещат Балкан (Варвара).