на живо

Американец спря серията на Надал и грабна титлата в Индиън Уелс

Тейлър Фриц изненада всички с успех в два сета

Reuters

Американецът Тейлър Фриц е новият шампион на тенис турнира в Индиън Уелс. Той спечели първа титла от серията Мастърс 1000, а за целта спря изумителната поредица на Рафаел Надал от 20 победи. 

На финала Фриц победи в два сета: 6:3, 7:6(5). По този начин той нанесе първо поражение на именития си съперник през сезона. Надал беше непобеден от началото на годината, като прибави към колекцията си рекордна 21-ва титла от Големия шлем от Откритото първенство на Австралия, както и трофей от Акапулко. 

Снимка: Reuters

Победата е още по-сладка за 24-годищния американец, тъй като преди финала се появи информация, че има контузия и участието му беше под въпрос. 

Оказа се обаче, че болката не е в неговия глезен, а в рамото на Надал. Матадора изпитваше дискомфорт още от началото на срещата. Това предупредели и развоя на първия сет. Рафа загуби два свои сервис гейма още в началото. 

Снимка: Reuters

През втората част обаче, въпреки двата медицински таймаута, Матадора не се даде толкова лесно и вкара сета в тайбрек. Фриц се възползва от предимството си и бързо затвори мача, а след това вдигна и трофея.