на живо

Американка победи Ивет Горанова на световното в Дубай. Надеждата за бронз остава

Олимпийската шампионка загуби драматично от американка на четвъртфинал

Lap.bg

Олимпийската шампионка по карате в категория до 55 кг Ивет Горанова няма да се бори за титла на световното първенство в Дубай. Тя загуби мача си от четвъртфиналите срещу американката Тринити Ален. 

Преди да достигне до този мач, българката се справи с Микаела Енрикес от Еквадор (1:0) и Анжелика Терлюга от Украйна с 5:3.

Снимка: Lap.bg

В драматичния мач срещу Ален обаче Горанова допусна поражение, въпреки че водеше с 3:2. Шампионката от панамериканските игри обаче записа ипон в последните секунди. 

Възможност българката да бъде изтеглена в репешажите първоначално нямаше, тъй като след като последната ѝ съперничка се отказа заради контузия на полуфинала, въпреки че водеше с 5:1 срещу Дженифър Уорлинг от Люксембург. След обжалване от американския тим все пак беше признато, че противничката на Ален има вина за контузията ѝ тя ще има правото да се бие на финал, който е в събота.

Така Горанова ще има възможност да повтори представянето си от световното в Мадрид през 2018 г., когато спечели бронзов медал. Освен олимпийска шампионка от Токио, българката е бронзова медалистка от европейското първенство в Гуадалахара от 2019 г.

Снимка: Lap.bg

Васил Рилов е на репешаж до 67 кг. Шанс за бронзов медал продължава да има Тодор Настев (до 60 кг). По-късно днес (17 ноември) участието си в категория до 50 кг ще започне Кристина Свиленова.