на живо

Американски национал ще бъде наказан за две години заради скъсан съдийски тефтер (ВИДЕО)

Клинт Демпси отнесе максимална санкция

Getty Images/Guliver Photos

Бившият нападател на Тотнъм и Фулъм Клинтън Демпси ще бъде отстранен от участие в турнира за Купата на САЩ за поне две години. Причина за това е скъсано съдийско тефтерче по време на срещата между настоящия му отбор Сиатъл Саундърс и Портланд на 16 юни. След отстраняването на атакуващия полузащитник Сиатъл остана с 8 души.

Ситуацията се разигра в 111-ата минута, а на терена се оформи меле между футболистите. Изнервеният Демпси първо взе тефтерчето и го хвърли на земята, което му донесе първо официално предупреждение. Веднага след това той се наведе, взе го и го накъса на парчета – последва втори жълт картон, респективно червен.

Заради този инцидент Дисциплинарната комисия на американската Мейджър лига вече му наложи санкция лишаване от състезателни права за 3 мача. По-късно обаче случаят беше преразгледан и му беше наложенo максимално наказание от 6 срещи плюс сериозна парична глоба, която все още не е известна.

В турнира за Купата на страната отборите от МЛС се включват в последните кръгове, така че се очертава играчът да няма право да играе в надпреварата поне 2 години.