на живо

Юрген Клоп по американски (ВИДЕО)

Джеси Марш не крие, че се учи от германския си колега

Reuters

Отборът на "Ливърпул" победи драматично с 4:3 "Залцбург" в мач от груповата фаза на Шампионската лига. До 36-ата минута мърсисайдци вече водеха с 3:0, но гостите не се пречупиха, поеха хвърлената ръкавица и стигнаха до 3:3 в 60-ата, преди в крайна сметка да се простят с ценната точка на "Анфийлд".

Срещата бе изключително интересна, изпъстрена с голови положения и пред двете врати, но някои елементи в играта на австрийския шампион, както и реакциите покрай резервната им скамейка със сигурност спечелиха много нови фенове на тима от едноименния град.

Треньор на австрийците е 45-годишният Джеси Марш. Той е първият американец, който вкарва отбор в групите на Шампионската лига. Играе 14 години футбол на високо ниво в МЛС преди да се насочи към треньорството.

Снимка: Reuters

Марш признава, че харесва стила на Юрген Клоп и начина, по който "Ливърпул" играе при германския специалист. По-наблюдателните със сигурност са забелязали много прилики между двата състава в изнасянето на топката и пресирането в предни позиции.

"Никога не съм се срещал с Юрген, но има толкова много неща, които уважавам в него. Като връзката, която има с играчите, като начина, по който играе "Ливърпул" и страстта, която самият той влага във всеки мач и това, което се опитва да постигне тактически.", споделя преди време американецът.

За тези 21 минути, в които гостите изравниха резултата, играта на футболистите на Марш бе като отражение на силните минути на мърсисайдци през първото полувреме. 

Представянето на "Залцбург" не само наподобява това на "Ливърпул". Непринудените реакции на Марш са доста близки до тези на Клоп.

Когато Минамино намали резултата за 3:2, треньорът на гостите започна да маха с юмрук, точно както сме свикнали да прави германецът. А при изравнителния гол на Арлинг Холанд Джеси Марш направи зрелищен спринт по тъчлинията, за да се присъедини към празненствата на своите момчета пред сектора с фенове на тима.