на живо

Карло Анчелоти все по-близо до "Евертън"

Очаква се да има официална информация в сряда

Getty Images

Италианецът Карло Анчелоти се завръща в английския футбол като мениджър на "Евертън", твърди "Скай спортс", позовавайки се на информация от надежден източник.

Специалистът, който бе уволнен от "Наполи" преди по-малко от седмица след победата с 4:0 над "Генк" в Шампионската лига, е пристигнал в Мърсисайд в понеделник, за да преговаря с "карамелите".

Очаква се договорът да бъде оповестен официално в сряда преди четвъртфиналния мач в Купата на Лигата срещу "Лестър". В двубоя с "лисиците" "Евертън" отново ще бъде воден от временния мениджър Дънкан Фъргюсън.

Шотландецът стабилизира тима след уволнението на Марко Силва с победа над "Челси" и точка срещу "Манчестър Юнайтед". Очаква се Фъргюсън да остане в щаба на Анчелоти.

От "Евертън" са разговаряли още с Дейвид Мойс и с наставника на китайския "Шанхай" Витор Перейра, но Анчелоти е бил опция №1.

Италианецът бе начело на "Челси" между 2009 и 2011 г., като спечели титлата, ФА Къп и "Къмюнити Шийлд" с лондончани.

Твърдеше се, че Анчелоти е фаворит за мениджърския пост в "Арсенал". "Артилеристите" обаче са се насочили към помощника на Пеп Гуардиола в "Манчестър Сити" Микел Артета.

Испанецът игра за "Арсенал" между 2011 и 2016 г. Друго обсъждано име е бившият капитан на тима Патрик Виейра.