на живо

Анчелоти потресен от състоянието на съблекалните на "Наполи" (ВИДЕО)

Треньорът на неаполитанците недоумява защо ремонтът все още не е приключил

Getty Images

Треньорът на "Наполи" Карло Анчелоти е "шокиран" от състоянието на съблекалните на стадион "Сан Паоло", които в момента се реновират. Заради ремонта тимът от Серия "А" изигра първите си два мача от италианския шампионат като гост.

В събота "Наполи" приема "Сампдория", след което домакинства на "Ливърпул" в първия мач от груповата фаза на Шампионската лига.

"За два месеца може да се построи къща, но те не са способни да реновират съблекалните", каза Анчелоти.

От "Наполи" показаха с видео в "Туитър" състоянието на съблекалните. На пода има всякакви строителните материали и баки с боя, липсват мивки, а електрическата инсталация не е завършена.

Анчелоти избухна в изявление на клубния сайт: "Видях състоянието на съблекалните на "Сан Паоло". Нямам думи. Приех молбата на клуба да изиграем първите два мача на чужд терен, за да бъде завършен ремонтът, както беше обещано. Къде се предполага, че трябва да се преобличаме за мачовете срещу "Сампдория" и "Ливърпул"? Шокиран съм от липсата на компетентност на хората, които отговарят за тази работа. Как може регионът, общината и комисионерите да се отметнат от обещанията си към нас? Виждам презрението и липсата на загриженост към отбора, клуба и града. Поразен съм", добавя треньорът.

Пред "Гадзета дело Спорт" архитектът Филомена Смиралия заяви, че е изумена от изказването на Анчелоти: "Вицепрезидентът на "Наполи" Едуардо де Лаурентис посети съблекалните и ни поздрави пред работниците за свършената работа".

От "Наполи" обаче отрекоха твърдението на Смиралия.