на живо

"Андерлехт" се спаси срещу "Манчестър Юнайтед" и остави интригата за реванша (ВИДЕО)

Белгийците изравниха чрез единствената си възможност в мача

Reuters

"Андерлехт" стигна до 1:1 срещу "Манчестър Юнайтед" в първия мач от четвъртфиналите на Лига Европа. В герой за домакините се превърна 21-годишният Леандер Дендонкер, който отбеляза изравнителното попадение в 86-ата минута.

"Червените дяволи" започнаха по-активно срещата. В 17-ата минута те стигнаха и до първата си по-сериозна възможност пред вратата на белгийците. Златан Ибрахимович стреля силно и само добрата намеса на стража Рубен запази резултата непроменен.
Минута по-късно Джеси Лингард се възползва от рикушет и стреля от границата на наказателното поле, но ударът му нацели страничния стълб.

В 37-ата минута гостите поведоха. Хенрих Мхитарян бе точен от близко разстояние за 1:0.

Снимка: Getty Images

В 50-ата минута пред "Андерлехт" се откри отлична възможност за възстановяване на равенството, но ударът с глава на Масимо Бруно мина над напречната греда.

В 55-ата Мхитарян пропусна да отбележи втория си гол в мача и да увеличи аванса на "Юнайтед" преди реванша на "Олд Трафорд".

В 83-ата минута Пол Погба изпусна златна възможност за ново попадение.

Само три минути по-късно, макар и доста неочаквано, "Андерлехт" изравни чрез единствената си възможност в мача. Точният мерник на Леандер Дендонкер остави интригата за ревашна на "Олд Трафорд".