на живо

Анди Мъри каза само "Довиждане!" след 4 геройски часа на корта

Британецът обра овациите в може би последния си мач на Откритото първенство на Австралия

Reuters

Преди дни Анди Мъри даде емоционална пресконференция, на която заяви, че го боли! Боли го много и не знае дали ще издържи! Британецът говореше за бедрото си, а сълзите бяха заради цялата кариера. 

И въпреки това Мъри стисна зъби и излезе на корта за мача от първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Негов съперник беше испанецът Роберто Баутиста Агут. Това обаче нямаше значение. Единственият, който беше аплодиран, бе Анди, а той, в типично свой стил и на инат, предостави на феновете на тениса истинско зрелище. 

След като загуби първите два сета, британецът, който има в колекцията си 3 титли от Големия шлем и 2 олимпийски титли, сякаш се възроди. Почти на един крак той успя да направи резултата 2:2 и то след два тайбрека!

Снимка: Reuters

В петия решителен сет Агут надделя, но едва ли някога кортовете в Мелбърн са чували толкова аплодисменти за отпаднал в първия кръг тенисист! Дори след мач, продължил 4 часа и 10 минути.

Анди бе изненадан с 3-минутен клип, в който колегите му, които през цялата му кариера са го считали за конкурент, му отправиха окуражителни думи и му пожелаха да се пребори с болката и отново да се върне на корта.

Мъри едвам сдържаше сълзите си. Гласът му трепереше при първите думи на благодарност, а после се изпълни с увереност: "Може би ще се видим пак. Ще направя всичко възможно това да се случи! Ако искам да се състезавам отново, ще се наложи да премина през сложна операция. Няма гаранция, че ще се върна на корта отново, но знам, че ще направя всичко възможно!", заяви британецът.

Снимка: Reuters

Категоричното му изказване предизвика още по-бурни аплодисменти, а дълго след това той раздава автографи на най-малките си привърженици, които ще продължат да се учат от него не само на тенис, но и на психическа издръжливост.

Снимка: Reuters

Тагове:

Анди Мъри