на живо

Лице в лице: Рокендрол, хъс и битка за историята (ВИДЕО)

Анди Руис и Антъни Джошуа дадоха пресконференция преди мача в събота

Лице в лице: Рокендрол, хъс и битка за историята (ВИДЕО)

Световният шампион по бокс в тежка категория Анди Руис възнамерява да "твори история" на 7 декември в Саудитска Арабия. През юни мексиканецът поднесе една от най-големи изненади в бокса, нанасяйки първа загуба на Антъни Джошуа и то с нокаут.

Снимка: Reuters

На последната пресконференция преди двубоя британецът заяви, че мисли само за мача с Руис и е категоричен, че ще си върне световните титли.

"Бях попитан дали това ще е специален момент и отговорът ми е отрицателен, защото знам, че моето място е тук. Когато си върна световните титли, вероятно просто ще остана хладнокръвен и фокусиран, защото няма да има време за празненства. Ще продължа напред към следващото предизвикателство, точно както го правя, откакто се занимавам с бокс. Руис е следващата цел в моя списък.", заяви британецът.

В столицата на Саудитска Арабия - Рияд, мексиканецът коментира, че е тренирал много усърдно за големия сблъсък и няма никакво намерение да позволява на "мотивирания" Джошуа да го победи.

Снимка: Reuters

"Знам, че Антъни ще излезе с различна тактика. Знам, че е подготвен и че е мотивиран. Това може само да ме нахъса допълнително и да ме накара да бъда по-внимателен в двубоя. Знам, че е свалил килограми. Знам и че ще се опита да ме притисне, но моята работа е да не му го позволя. Готов съм за всичко. Готов съм за рокендрол.", каза световният шампион.