на живо

Андре Вилаш-Боаш смята, че Моуриньо ще се справи с кризата

Андре Вилаш-Боаш защити своя колега и бивш наставник – Жозе Моуриньо. Настоящият треньор на Зенит Санкт Петербург бе асистент в щаба на „Специалния” в Порто, Челси (при първия престой на Моуриньо начело на отбора) и Интер. На пресконференцията преди предстоящата среща от група „H” на Шампионска лига между руския отбор и Лион, Андре-Вилаш Боаш сподели:

„Доста напрегнато се чувствам говорейки относно тази ситуация, при положение, че аз самият съм бил в същата. Обстоятелствата са трудни, особено когато загубите започнат да идват една след друга. Необходими са невероятни резултати за преодоляването на подобна криза. Моето мнение е, че Жозе притежава качествата за това. Той има огромен опит. Нека не забравяме ролята на Моуриньо във футбола. Той е пионерът, който проправи пътя на съвременните португалски треньори. Говорим за някого, който никога преди не е изпадал в подобно положение, но той е победител и аз смятам, че ще се справи с кризата.

Андре Вилаш-Боаш бе треньор на Челси през сезон 2011/12. Португалецът изкара едва 7 месеца начело на „лондончани” преди да бъде уволнен от собственика на клуба – Роман Абрамович, след неубедителното представяне на отбора.