на живо

Андреа Пирло: Балотели ме разочарова

Бъдещото на италианския нападател остава неясно

Getty Images

Полузащитникът на американския "Ню Йорк Сити" - Андреа Пирло вярва, че сънародникът му Марио Балотели може да бъде един от най-добрите футболисти в света, но се опасява, че нападателят на Ливърпул пропилява таланта си.

Снимка: Getty Images

Бъдещето на Балотели е под въпрос след като старши треньора на "мърсисайдци" Юрген Клоп, заяви че през следващия сезон няма да разчита на 25-годишния италианец.

"Балотели ме разочарова, но аз много му се възхищавам. Марио не е просто герой, за когото пишат забавни истории в медиите. Не трябва да забравяме колко специален играч е той. Аз съм играл с едни от най-добрите играчи в света и мога да кажа, че той също може да бъде един от тях", каза Пирло, цитиран от английското издание "Мирър".

"В момента си мисля, че мястото на което се намира, е мястото, където трябва да бъде. Балотели няма повече време за губене. Ако запише 3/4 добри сезона за следващия си отбор, той ще бъде едва на 28 години и ще може да се реализира в някои от топ клубовете в Европа", допълни италианския национал.

Снимка: Getty Images

След слабия сезон на Балотели в "Милан", където той записа едва 23 мача и 3 гола, бившият селекционер на Италия Антонио Конте не пожела да включи нападателя към състава на Евро 2016.