на живо

Андрей Гълъбинов се надява да вкара гол на Донарума (ВИДЕО)

Нападателят е готов за мача с Италия

Андрей Гълъбинов се надява да вкара гол на Донарума (ВИДЕО)

Нападателят на "Специя" Андрей Гълъбинов се очаква да започне като титуляр в мача на България срещу Италия от световните квалификации за Катар 2022. Срещата на стадион "Васил Левски" е в неделя, а "лъвовете" ще се опитат да заличат поне малко горчилката от загубата с 1:3 от Швейцария.

Селекционерът Ясен Петров не използва Гълъбинов срещу "кръстоносците", за да го запази за "адзурите".

"Контузията ми не е сериозна. Просто реакция на тялото от преумора. Направихме резонанс, но няма нищо сериозно. Решихме първия мач да го пропусна, за да бъда на ниво за втория", заяви Гълъбинов на пресконференцията днес. След това той говори за изминалия мач с Швейцария, в който не успя да вземе участие.

"Не мисля, че цялата грешка за това, което видяхме, е на старши треньора. Три дни работа са наистина много малко време, за да се противопоставиш срещу отбор, който е граден 7 години. Влязохме малко плахо в мача, но през второто полувреме имаше много добра реакция. И след мача видях в лагера, че нямаше унили хора, а всички говореха, че имаме още два мача."

"Мачът с Италия е малко по-специален мач за мен. От 15 години съм там, там е минала кариерата ми изцяло."

Запитан дали е бил обиден, че при предишните треньори не е викан в отбора, той каза: "Не обичам да говоря за миналото, то си остава там. Трябва да продължим напред. За мен е чест да съм тук, в отбора. Аз съм си българин. Неприятно беше, че не съм в списъка преди, но не е било мое решението. Сега съм щастлив да бъда в тима и ще дам най-доброто от себе си."

На въпрос за очакванията си за сблъсъка с вратаря Донарума и дали може да му вкара гол, Гълъбинов отговори: "Много силен вратар, един от най-силните. Ще се опитаме да му вкараме и аз специално. Но няма да разчитаме на тяхното подценяване, ако има такова, а ще си играем нашата игра."