на живо

Андрей Гълъбинов и "Специя" се изкачиха в Серия "А"

Българският футболист има възможност за втори път да играе в елита на Италия

acspezia.com

Българският национал Андрей Гълъбинов и неговия футболен тим "Специя" ще играят в италианската Серия "А" през новия сезон. Въпреки че загубиха реванша срещу "Фрозиноне" с 0:1, родният нападател и съотборниците му си осигуриха място в елита, тъй като завършиха по-напред в редовния сезон (3-о място) и дори поражение им позволи да триумфират.

Гълъбинов игра пълни 90 минути в срещата и вписа името си в 114-годишната история на тима, който за първи път се изкачва в Серия "А". 

През изминалия сезон Гълъбинов игра в 19 мача за "Специя", като вкара 7 гола.

За българина това ще е второ участие в елита на италианския футбол. През сезон 2017/2018 той носеше екипа на "Дженоа", като игра в 20 мача в Серия "А" и вкара 3 гола. 

През новия сезон в най-горната дивизия в страната ще играят още "Беневенто" и "Кротоне", които си осигуриха място като първи и втори в Серия "Б" през изминалия сезон. 

Снимка: acspezia.com

Има възможност в елита на Италия да видим двама българи през сезон 2020/2021. Футболист номер 1 на България за 2018 г. Кирил Десподов се завръща в "Каляри" след период под наем в австрийския "Щурм". Към него има интерес от турския "Галатасарай", но все още не се съобщава за трансфер.