на живо

Ангел Русев: Конкуренцията на световното беше голяма. Не като на европейското

"Със сигурност моят успех дава самочувствие и мотивация на останалите да вземат и те медали", каза бронзовият медалист от световното по вдигане на тежести

Ангел Русев: Конкуренцията на световното беше голяма. Не като на европейското

С бронзов медал в двубоя и злато в изтласкването в категория до 55 кг от световното първенство ще се прибере у нас щангистът Ангел Русев. 

Той заяви, че конкуренцията на шампионата в Узбекистан е била по-ожесточена отколкото на европейското в Москва по-рано през годината, когато стана шампион.

"Изтласкването ми е по-силно движение, докато изхвърлянето ми е доста слабо. Трябва да подобря още техниката си там. Но в изтласкването усещам силата си. Конкуренцията на световното първенство беше голяма. Даже хора от по-горни категории свалиха на 55 кг. Бяха доста силни – испанецът и казахстанецът направиха впечатление и бяха много подготвени за това състезание и конкуренцията беше сериозна. Не е като на европейското – тогава ги победих с първия си опит в изтласкването. Сега не беше така, беше доста силно и заради липсата на състезания", заяви Русев пред "Спортал". 

Снимка: bul-wrestling.org

"Европейската титла ме мотивира. Тя ме кара да се стремя към по-големи успехи, към световни и олимпийски медали. Тя е началото на големите отличия. Със сигурност моят успех дава самочувствие и мотивация на останалите да вземат и те медали", каза още той.