на живо

Ангел Стойков: Подготовката мина добре, но имаме още работа (ВИДЕО)

Юношеският национален отбор до 19 години се завърна от лагер в Турция

Ангел Стойков: Подготовката мина добре, но имаме още работа (ВИДЕО)

Юношеският национален отбор на България по футбол до 19 години се завърна в България след лагер в Турция, на който записа три победи в три мача. Момчетата на селекционера Ангел Стойков се подготвят за срещите от елитния кръг на квалификациите за европейското първенство, които са в края на месец март. 

"Всичко премина по план. Всеки селекционер би бил доволен да има на разположение състезатели за 12 дни, така че сме доволни от лагера, от свършената работа, от условията, които ни се предоставиха. Продължаваме за следващите контролни срещи.", каза Стойков при прибирането на тима в София.

Относно проведените контроли на турска земя, селекционерът добави: "За подготвителен период – достатъчно. Ние така и сме ги степенували. Следващият съперник е доста по-сериозен, също участник в елитен кръг – Сърбия, така че се надявам да продължаваме да вървим по план."

"Не можем да кажем, че сме си свършили работата, но ако погледнем статистиката – последните 10 мача тези състезатели са извоювали голям процент победи и това е добър атестат за тяхната работа и отношението им към футбола изобщо. Това е начинът, това е пътят и се надявам да успеем.", добави Стойков.

Последната контролна среща на младежите ни беше прекъсната заради проблем със съдиите: "Да, доста неприятно се случи, но никой не е застрахован от това. Казаха, че се е случил инцидент със съдиите, след това започна мачът, като техният треньор беше в ролята на главен съдия. Друга резервна тройка пътуваше, но се забави много на полувремето и отборът на Узбекистан реши да се прибере в техния хотел. Случват се тези неща, но ние си бяхме на линия и за първото полувреме, и за второто. Това не е най-важното, най-важното е, че бяхме заедно 12 дни и свършихме добра работа."

Съперниците на България в елитния кръг са Испания, Белгия и Северна Македония. Срещите ще се проведат в Испания от 25 до 31 март 2020 година.

"Имаме информация за съперниците, имаме техните срещи от квалификации. Добри отбори – достатъчно говорят имената на Белгия и Испания. Бих казал не само европейски, но и световни сили в детско-юношеския футбол. Виждате какви футболисти се създават и отборите им докъде стигат, така че за нас ще бъде само от полза участието ни на елитния кръг и срещу такива съперници да играем.", завърши Стойков.