на живо

Станислав Ангелов: Елин Топузаков ще води "Левски" до зимата

Истинските мъже се познават в трудните моменти, заяви спортният директор на "сините"

Lap.bg

Елин Топузаков ще бъде треньор на "Левски" до зимата. Това обяви на извънредна пресконференция спортният директор на "сините" Станислав Ангелов. Помощник на бившия защитник ще бъде Асен Букарев.

Ангелов все още не може да си обясни изненадващата оставка на Люпко Петрович, непосредствено преди мача с "Берое" за първенството в събота: "Нямам никакво обяснение и затова се озадачих, че Люпко е пускал декларация и е имал някакви проблеми".

"Господин Петрович често си сменя мнението. Когато ми подхвърли, че ще подаде оставка, беше на около 4-5 метра от мен и изобщо не ми го е казвал в официален разговор. Два часа преди мача ни сюрпризира, особено с декларацията към медиите. Просто не е окей. Каквото и да е имало, можеше да се обърне към нас. Господин Русев ще говори пред медиите като се прибре относно собствеността и сигурността в отбора и ще отговори на въпросите ви".

"Люпко можеше да ни даде неговата визия и да ни постави някакви условия за подобряване и продължаване на работата. А не да ни изненадва. Не знаем защо това става в период, когато има 3 тежки мача. И за него щеше да е по-добре да изчака", продължи той.

"Премии не е имало по принцип обявени за мача с "червените". Просто начинът на степенуване се промени преди мача с ЦСКА. Премии има, защо си тръгваш? Отборът бие, премии ще има. Какъв е проблемът? Цялото му поведение е крайно некоректно към клуба. Не ми изглеждат логични процесите. Според мен някой му е повлиял, но конкретни имена не мога да казвам", заяви ръководителят.

Спортният директор обяви, че всички премии, бонуси и заплати са точни, ясни и платени: "Ние не сме луди, когато върви отборът, да спрем да плащаме. Комуникацията ни с Люпко Петрович бе много добра. Той не е изразявал пред мен недоволство. Видяхте, че след оставката му нямаше сътресение, футболистите играха сериозно и заслужават адмирации на фона на катаклизмите".

"Истинските мъже се познават в трудните моменти, добре че не стигнахме до трудни моменти с Петрович, казвам го с цялото си уважение", каза Пелето.

Той се опита да отговори на засегнатите 10 точки от декларацията, която сръбският наставник пусна в медиите: "Всичките тези точки са доста несериозни, защото някои от тези играчи категорично отказаха да дойдат, не мога насила да ги накарам да играят в "Левски", каза той във връзка с провалени трансфери.

Ангелов е убеден, че не са се водили преговори зад гърба на сърбина: "Аз лично съм говорил с много треньори и ръководители, това ми е работата, но след като сме застанали плътно зад Петрович и той е бил подкрепян от нас, това говори красноречиво за всичко останало".

"Със Станимир Стоилов не са водени преговори в детайли. Ние сме спортни хора и е нормално да си говорим. От 2001 година насам се познавам с него, играл съм с него, бил ми е и треньор няколко пъти. Нормално е да съм в контакт и с Наско Сираков, и с Димитър Димитров, и с много други. Конкретни разговори и параметри обаче не са били обсъждани с Мъри", обясни Ангелов.

"Мнението на Стоилов е важно за мен. Същото важи и като хора от ранга на Наско Сираков. Това обаче не означава, че ще сменяме някой", допълни той.

Също така според бившия играч на "сините" срещу отбора се води много сериозна медийна кампания: "Има доста некоректно отношение към нас, не от всички медии, цялата "синя" общественост знае кои са тези медии, които насаждат напрежение. Всичко това цели разединяване на нашия клуб и се създава смут при положение, че отборът върви".

"Топузаков ще води "Левски" до Нова година, а от представянето му зависи дали ще се търси заместник. Нека видим как ще тръгнат нещата. Това е най-безболезният вариант за момента, без сътресения", каза Пелето.

Той се извини за бурната си реакция към журналистите след края на мача в събота: "Съжалявам, че така реагирах, но бях изненадан от декларации и стрес през целия ден. Човек понякога си изпуска нервите, надявам се за разбиране и уважително отношение следващия път и да не се стига до там".

 

Тагове:

футбол левски