на живо

Англичаните опитаха да хитруват... И се изложиха! (ВИДЕО и СНИМКИ)

Или как една лъжа направи за смях футболни звезди за милиони

Мечтата на Англия за световна титла се изпари след драматичната загуба с 1:2 от Хърватия на полуфинала в Москва. Футболистите на Гарет Саутгейт обаче опитаха всичко възможно, за да избегнат поражението.

Те дори прибягнаха до хитрост. Или поне така си мислеха. А всъщност се изложиха и изпаднаха в комична ситуация.

Марио Манджукич разби сърцата на островитяните с решително попадение във второто продължение. Докато нападателят и съотборниците му празнуваха бурно, англичаните приложиха очевидно репетирана тактика в опит да изравнят светкавично.

Ситуацията не бе показана по телевизията, но играчите на Трите лъва изпълниха центъра възможно най-бързо и спринтираха към вратата на съперниците, които все още се радваха извън терена. Попадението им обаче така и не бе признато.

Откъде изобщо им хрумна тази идея? Оказва се, че всичко е заради една набрала скорост покрай мондиала спекулация - че ако всички футболисти от единия отбор са извън полето, другият може да незабавно да поднови играта и да вкара на празна врата.

Това, разбира се, е пълна лъжа. Нищо подобно не фигурира във футболния правилник. Център се изпълнява единствено и само при сигнал от главния рефер. В конкретната ситуация Джунейт Чакър не бе дал сигнал и съответно подлият план на англичаните така и не сработи...