на живо

Англия унизи България, въпреки расистките скандирания (ГАЛЕРИЯ)

Расизъм и нацистки поздрави белязаха мача

Reuters

Англия разгроми България с 6:0 в европейска квалификация, която се игра в София. Така играчите на Гарет Саутгейт ни нанесоха най-тежкото домакинско поражение в историята.

Срещата бе прекъсвана на два пъти заради расистки скандирания от трибуните. Освен това български фенове бяха заснети как правят нацистки символи.

Снимка: Lap.bg

България е заплашена от тежка санкция, след като вече получи две наказания заради действията на феновете.

Рашфорд (7), Баркли (20, 32) Стърлинг (45, 69) и Кейн (85) вкараха головете във вратата на Плaмен Илиев.

Мачът очаквано започна с натиск на гостите и още в 7-ата минута след пробив, Маркъс Рашфорд мина покрай двама български защитници и отправи красив изстрел под гредата на Пламен Илиев за 1:0.

Снимка: Reuters

Последва отговор от България, но Пикфорд се справи с шута на Ивелин Попов в 11-ата минута.

Само 12 минути по-късно резултатът стана 0:2. След многоходова атака Стърлинг игра на двойно подаване с Кейн и първият отправи удар, който се оказа голов пас за Рос Баркли.

Малко преди да е изтекъл половин час игра, двубоят беше прекъснат поради расистки възгласи от българската публика. Дикторът на стадиона прочете антирасистко съобщение, което е стъпка 1 от тристепенния процес за прекратяване на мач при наличието на расизъм на стадиона.

След подновяването на играта Англия поведе с 3:0. Хари Кейн центрира към малкото наказателно поле, където Баркли връхлетя върху топката и отбеляза с глава втория си гол в мача.

Снимка: Reuters

Малко преди края на първата част играта отново бе спряна. Отново причината бяха расистки обиди. По време на паузата група фенове напусна стадиона. Играта бе подновена и в последната минута на продължението, Стърлинг направи резултата разгромен след светкавична контраатака на "Трите лъва".

Натискът на отбора на Гарет Саутгейт продължи и след почивката. Пропуски направиха Кейн, Стърлинг и Баркли.

В 69-ата минута Стърлинг вкара втория си гол в срещата след извеждащо подаване на Кейн. Крилото на "Манчестър Сити" остана очи в очи с Пламен Илиев и не сбърка за 5:0.

7 минути преди края на редовното време Хари Кейн уцели гредата на българската врата, но след това нападателят на "Тотнъм" не сгреши. Кейн пое сбъркана от Галин Иванов топка, успя да премине покрай Хаджиев и прониза Илиев за смазващото 6:0 за Англия.

Снимка: Reuters

До края Джейдън Санчо имаше възможност да отбележи, но не успя да го направи. 

Така България остава без победа в евроквалификациите и записа най-разгромната загуба в домакинство в историята си.