на живо

Англия с класика срещу Шотландия. Бой и кръв в сектора на домакините (ГАЛЕРИЯ)

"Трите лъва" с най-изразителната си победа над този съперник от 1975 година насам

Англия победи с 3:0 като домакин Шотландия в дербито на квалификационна група "F" за Мондиал 2018. Даниъл Стъридж, Адам Лалана и Гари Кейхил реализираха попаденията в първия официален мач между двата отбора от 1999 година насам.

На "Уембли" шотландците се защитаваха добре в първите минути, но домакините взеха аванс в 24-ата минута. Тогава Кайл Уолкър центрира и Стъридж с глава даде преднина в полза на Англия.

Лий Грифитс и Грант Ханли не успяха да се възползват от добри положения за изравняване в полза на "гайдарите", а малко след почивката Джеймс Форест и Робърт Снодграс също бяха близо до изравняването, но нямаха шанс да се разпишат във вратата на Джо Харт.

Пет минути след началото на втората част Дани Роуз центрира и Лалана отново с глава удвои аванса на англичаните. Само 11 минути след това Гари Кейхил оформи класическата победа за "трите лъва". Защитникът вкара третото попадение след центриране от корнер на Уейн Рууни.

Това е най-изразителната победа на Англия срещу стария си съперник от 1975 година насам. Англичаните са с 10 точки начело в групата, докато Шотландия има 4 точки на петото място.

Освен с резултата, мачът ще се запомни и с неприятни сцени по трибуните. В сектора за домакини двама от привържениците на Англия се сбиха, в резултат на което главата на единия бе разкърванена, а цялото му лице обляно в кръв.