на живо

Безмилостна Англия умъртви Панама (ГАЛЕРИЯ)

Хеттрик за Хари Кейн, исторически гол за Панама

Англия разгроми Панама с 6:1 в мач от груповата фаза на световното първенство и си гарантира участие на 1/8-финалите. "Трите лъва" се изравниха на върха с Белгия, като двата тима имат и еднаква голова разлика - 8:2. Англия обаче ще заеме първото място, тъй като има по-малко натрупани жълти картони в сравнение с "червените дяволи". Двата отбора ще решат спора за върха в директен двубой на 28 юни (четвъртък).

Футболистите на Гарет Саутгейт нито за миг не оставиха съмнение за превъзходството си, а срещата ще се запомни с хеттрика на Хари Кейн и историческия първи гол на Панама на световни финали.

Попаденията на стадиона в Нижни Новгород започнаха да валят още в 8-ата минута. Тогава Киърън Трипиър центрира от ъглов удар и Джон Стоунс прониза с глава вратата на Панама за 1:0.

Снимка: Reuters

В 16-ата Барсенас отправи опасен изстрел към Джордан Пикфорд, но топката мина покрай лявата греда.

В 20-ата минута двамата централни защитници на Панама натиснаха Джеси Лингард, той падна в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Хари Кейн бе безпощаден от бялата точка, отбелязвайки третия си гол от началото на световното първенство.

В 36-ата минута Джеси Лингард вкара брилянтно попадение за 3:0, а Джоунс отбеляза втория си гол в 40-ата минута за 4:0.

Снимка: Reuters

В края на първото полувреме последва втора дузпа за англичаните и Кейн реализира четвъртото си попадение на Мондиала в Русия.

Момчетата на Саутгейт започнаха също толкова уверено и втората част и в 61-ата минута нападателят на "Тотнъм" оформи своя първи хеттрик с националната фланелка след подаване на Лофтъс-Чийк.

Роман Торес можеше да влезе в историята на страната си в 76-ата минута, когато бе забравен в наказателното поле на Англия. Останал сам на задна греда, малко късмет не му достигна, за да отбележи дебютен гол за родината си на Мондиал.

Снимка: Reuters

Все пак паметният момент за Панама настъпи само минута по-късно, тъй като Фелипе Балой вкара майсторско попадение за 6:1.