на живо

Англия вкара само два на Малта, добър старт за Саутгейт (ГАЛЕРИЯ)

И двете попадения в дебютния мач на новия мениджър паднаха през първата част

Англия победи Малта с 2:0 в среща от група F на световните квалификации в зона Европа. Двубоят се игра пред над 81 000 зрители на митичния "Уембли".

И двете попадения, в дебютния мач на временно назначения за старши треньор на Англия Гарет Саутгейт, паднаха през първата част. Даниел Стъридж откри резултата в 29-та минута, а Деле Али удвои в 38-ата.

Саутгейт направи няколко промени в състава в сравнение с победата над Словакия, когато отборът бе воден от Сам Алардайс.

Първата възможност в мача се откри пред Даниел Стъридж в 24-ата минута. Нападателят на „Ливърпул“ засече избита топка в наказателното поле, но ударът му мина далеч от вратата. В 29-та минута Стъридж се реваншира, вкарвайки след хубав изстрел с глава.

Преди края на първата част англичаните нанесоха и втория си удар. Джордан Хендерсън влезе в наказателното поле на скорост и подаде към Деле Али. Футболистът на "Тотнъм" не успя да се разпише от първия път, но при добавката прехвърли вратаря Андрю Хог и отбеляза за 2:0.

След почивката нивото на игра на „Уембли“ спадна. На няколко пъти дебютантът в тима на Англия Джеси Лингард създаде добри ситуации пред своите съотборници, но до трети гол така и не се стигна.

В следващата среща от световните квалификации Англия гостува на Словения, а при нова победа Саутгейт ще увеличи шансовете си да се задържи на мениджърския пост за постоянно.

Ето и другите резултати от днес до момента

Черна гора – Казахстан 5:0 (Томашевич 24', Бечирай 32', 73', Йоветич 64', Савич 78')

Армения – Румъния 0:5 (Станку 4', Попа 10', Марин 12', Станчу 29', Чипчиу 59')

Азербайджан – Норвегия 1:0 (Медведйев 11')