на живо

Английска телевизия показа нацистките символи и обидите към футболистите (ВИДЕО)

Според кадрите обект на скандиранията е Тайрън Мингс

Getty Images

Кадри с расистки прояви на български фенове и нацистки символи по време на европейската квалификация между България и Англия, завършила 0:6 в полза на "Трите лъва", бяха показани в ефира на английска телевизия. 

Според анализаторите в студиото на предаването Иън Райт и Рой Кийн, кадрите са от първото полувреме. Вижда се как дебютиралият за Англия в този мач Тайрън Мингс прави жест към селекционера Гарет Саутгейт и той се обръща към официалните лица.

Играта бе спряна на два пъти в мача, а при първия случай бе спазен задължителният протокол на УЕФА, при който дикторът отправи призив към публиката на стадиона. 

В края на първото полувреме голяма група български фенове напусна терена, а на почивката капитанът на българския отбор Ивелин Попов разговаря с привържениците в опит да ги усмири.

Футболистът на "Манчестър Юнайтед" Маркъс Рашфорд, който вкара първия гол във вратата на Пламен Илиев, написа в профила си в "Туитър", че подобни расистки прояви нямат място във футбола през 2019 г. Според него действията на Ивелин Попов на полувремето не трябва да бъдат подминати незабелязано.

Бившият английски национал Рио Фърдинанд също обърна внимание на нацистките жестове и написа, че очаква да разбере какво ще е наказанието за България.