на живо

Английски голове приближиха "Челси" до полуфинал в Шампионска лига

Тимът на Томас Тухел победи "Порто" с 2:0 като гост

Английски голове приближиха "Челси" до полуфинал в Шампионска лига

"Челси" направи огромна крачка към полуфиналите на Шампионската лига, след като победи "Порто" с 2:0 като гост в първия четвъртфинален двубой между двата тима. Срещата се игра на ст. "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля заради пандемията с коронавирус.

Тази вечер в герои за "сините" от Лондон се превърнаха двама англичани - Мейсън Маунт и Бен Чилуел. С попаденията си съответно в 32' и 85', двамата донесоха на мениджъра Томас Тухел трети пореден успех в елиминациите на Шампионската лига начело на "Челси". За последно такъв старт направи Роберто Ди Матео, под чието ръководство лондончани спечелиха турнира през 2011/12.

Снимка: Getty Images

Двама англичани бележат за "Челси" в един мач от Шампионската лига за първи път от март 2012 г. Тогава клубните легенди Джон Тери и Франк Лампард бяха точни срещу "Наполи" при успеха с 4:1 след продължения в осминафиналите. Със своите 22 години и 87 дни юношата на "сините" Маунт стана най-младият автор на попадение за "Челси" в елиминационната фаза на Шампионската лига.

Продължава и като цяло солидното представяне на тима в защита, въпреки изненадващото поражение с 2:5 от "Уест Бромич Албиън" във Висшата лига през уикенда. Откакто Томас Тухел пристигна на "Стамфорд Бридж" на 27 януари в топ 5 първенствата на Стария континент няма вратар с повече чисти мрежи от Едуард Менди - 10.

Снимка: Getty Images

Реваншът между "Челси" и "Порто" е след седмица и отново ще се играе в андалусийската столица.