на живо

Английски суперсблъсък в Истанбул за ценния трофей

Гледайте "Ливърпул" - "Челси", пряко по bTV Action от 21:00 ч. днес

Reuters

Супер! Футбол, отбори, фенове, емоции, трофей! Всичко тази вечер в Истанбул ще бъде супер!

Носителят на трофея в Шампионската лига - "Ливърпул", ще се изправи срещу победителя в Лига Европа - "Челси", за да бъде определен властелинът на Европа! Гледайте мача от 21:00 ч. пряко по bTV Action и на VOYO.BG.

За първи път в историята на Суперкупата на УЕФА два английски тима ще спорят за трофея. По право това са големите победители в двата най-силни европейски клубни турнира. 

Футболните емоции са гарантирани, тъй като един срещу друг застават два от най-обичаните отбори в света. Очаква се в Истанбул да пристигнат над 50 хил. почитатели от цял свят, за да гледат дербито между "Ливърпул" и "Челси".

Фаворит не може да има, тъй като става дума за един-единствен мач, в който залогът е огромен! 

Снимка: Reuters

"Ливърпул" ще се бори за четвърта Суперкупа, докато "Челси" се надява да вдигне трофея за втори път историята си. 

Двата отбора изиграха само по един мач след предсезонната си подготовка. В първия кръг на английската Висша лига мърсисайдци победиха "Норич" с 4:1, а "сините" от Лондон допуснаха тежка загуба с 0:4 от "Манчестър Юнайтед".

Снимка: Reuters

В града на "Бийтълс" всичко изглежда спокойно. Ексцентричният Юрген Клоп продължава да води тима и да мечтае за нови трофеи. На "Стамфорд Бридж" обаче прибегнаха до промени, след като бившият капитан Франк Лампард замени начело Маурицио Сари. 

Снимка: Reuters

Мачът в Истанбул ще бъде първият голям мъжки финал, който ще бъде ръководен от жена. Французойката Стефани Фрапар ще следи за спазването на реда и феърплея на тревата на "Водафон Арена".

Кой ще стане супершампион и кой ще бъде супер разочарован? Гледайте "Ливърпул" - "Челси" днес (14 август) от 21:00 ч., пряко по bTV Action и на VOYO.BG.