на живо

Английските футболисти се готвят за война... буквално (ГАЛЕРИЯ)

Играчите на Гарет Саутгейт тренират наравно с професионални пехотинци

На футбол, като на война! Това е мотото на селекционера на английския национален отбор Гарет Саутгейт и той го прилага много успешно в тренировките.

Водени от него, футболистите на "Трите лъва" се включиха в подготовката на професионалните пехотинци на Кралската армия в петък (9 юни).

Още в ранни зори Саутгейт събра своите 20 играчи и цялата група се отправи към центъра на войниците в провинция Девън, където прекара 48 часа на открито и в тежки физически тренировки.

Снимка: Facebook

"Пехотинците ни разказаха за мобилизацията по време на кризисна ситуация. Обясниха ни какви методи прилагат, за да се чувстват като отбор. Изкарахме футболистите от зоната им на комфорт и се опитахме да видим къде са границите на физическата и психическата им подготовка. Благодаря за съдействието на Кралската армия. Те са истински професионалисти, които защитават страната и Кралицата. И при тях обаче има предпоставки за провали и е много важно за нас като отбор да разбере, че и най-добрите не са защитени от грешки", разказа за преживяването Саутгейт, който се включи заедно с играчите си в тренировките.

Пехотинците също бяха въодушевени от сътрудничеството си с футболистите. Те бяха подготвили на английските национали трасе, изпълнено с тежки препятствия - воден трап, пълзене в калта и тичане през пресечена местност. В края на деня пък футболистите спаха на открито.

Снимка: Facebook

Английският национален отбор се подготвя за световната квалификация срещу Шотландия на 10 юни. "Трите лъва" за момента оглавяват класирането в групата си, следвани от Словакия и Словения.