на живо

Анри, Бергкамп и Виейра се впускат в битката за "Арсенал"

Те ще бъдат част от екипа на основателя на Spotify Даниел Ек, който възнамерява да купи клуба от Стан Крьонке

"Непобедимите" легенди на "Арсенал" Тиери Анри, Денис Бергкамп и Патрик Виейра ще бъдат част от екипа на основателя на Spotify Даниел Ек, който възнамерява да купи клуба от Стан Крьонке. Информацията е на Telegraph, a изданието твърди, че Ек подготвя официална оферта за "Арсенал".

Шведският милиардер ще въвлече в проекта си величията на тима, за да получи по-голяма подкрепа от феновете.

"Ако Ек успее, Анри, Бергкамп и Виейра може да се завърнат в "Арсенал". Техните познания за клуба и уважението на феновете ще бъдат ценни за осъществяването на плановете му", пише Telegraph Sport.

От няколко години феновете на "артилеристите" искат мажоритарният собственик Стан Крьонке да си ходи. Те са недоволни от управлението му, а чашата преля след съобщението, че клубът ще бъде част от новосформираната Суперлига. Ето защо преди мача с "Евертън" през уикенда привържениците протестираха бурно с викове за продажба.

Суперлигата е проект на грандовете от Англия, Испания и Италия. "Милан", "Арсенал", "Атлетико" Мадрид, "Челси", "Барселона", "Интер", "Ювентус", "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед", "Реал" Мадрид и "Тотнъм" искаха да организират турнир, който не е под егидата на УЕФА, но срещнаха огромен отпор от страна на феновете и заплахи за сурови санкции. Впоследствие "Арсенал" и останалите клубове от "Голямата шестица" във Висшата лига се оттеглиха от формата и за момента Суперлигата е "замразена".