на живо

Ансамбълът: Грешките не са обратно на успеха, а част от него

"Не ни е първият случай, в който се налага след падане да се изправим", казаха момичетата, след като спечелиха злато и сребро от европейското първенство

По-мъдри, все така старателни и с още два медала във витрината си - така националният ансамбъл по художествена гимнастика завърши европейското първенство във Варна. 

Момичетата на Весела Димитрова успяха да преодолеят лошото си представяне в многобоя вчера (12 юни) и днес да спечелят злато за съчетанието с 5 топки и сребро за това с обръчи и бухалки.

"Провалът, грешките и тези тежки моменти не са обратното на успеха, а са част от него. Трябва да минем през всичко това и накрая ще ни чака нещо голямо. Сигурна съм в това", каза Лаура Траатс.

"Доволни сме, че след вчерашния доста тежък ден успяхме да се изправим и да покажем композициите си по доста този начин. Благодарим много на треньорите ни и на госпожа Раева, които ни помогнаха, тъй като ни беше много тежко вчера. Не е станало кой знае какво, но ние тренираме всеки ден и го преживяваме тежко", допълни капитанът Симона Дянкова.

Европейското първенство беше генерална репетиция за гимнастичките преди най-важното състезание в кариерите им - олимпийските игри в Токио, които ще се проведат в край на юли и началото на август 2021 г.

"Това беше една много трудна тренировка за всички нас за олимпийските игри. Смятам, че успяхме да се преборим и се надявам да сме също толкова концентрирани, колкото бяхме днес", категорична беше Мадлен Радуканова.

"Най-много ни мотивира това, че ние сме страшно силен отбор. Това не ни е първият случай, в който ни се налага след много жестоко падане да се хванем всички заедно и да се изправим. След такива състезания сме много по-силни", каза още Стефани Кирякова.