на живо

Ансамбълът: Най-ценният съвет е, че един златен медал не ни прави Златни момичета

Момичетата на Весела Димитрова ще представят грандиозно шоу за бенефиса си на 16 декември

Ансамбълът: Най-ценният съвет е, че един златен медал не ни прави Златни момичета

Златни момичета - без съмнение може да наречем така гимнастичките от националния ансамбъл. Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Мадлен Радуканова, станаха олимпийски шампионки и за 5 години спечелиха още сребърен и два бронзови медала от световни първенства.

На 16 декември те ще сложат край на състезателните си кариери с грандиозен спектакъл в "Арена Армеец". 

Пред bTV момичетата разкриха, че строгостта на треньора им Весела Димитрова е била в основата на успехите. 

Снимка: Ладислав Цветков

"Най-ценният съвет е, че един златен медал не ни прави Златни момичета. Тя ни го напомняше постоянно и мисля, че това ни помогна да достигнем върха и златния медал от олимпийските игри", заяви капитанът Симона Дянкова.

"Спортът ни даде дисциплина, която в днешно време доста убягва. Научи ни да бъдем смели, търпеливи, упорити", добави Ерика Зафирова.

Снимка: Lap.bg

Грациите се вълнуват от предстоящия бенефис, но го очакват и с лека тъга.

"Вече живеем като по-свободни хора, но в никакъв случаи не злоупотребяваме с това. Щастливи сме, че ни предстои бенефиса. Даже искаме да забавим малко този процес. Това ще бъде нашият мечтан финал, но все пак финал. Вълнуваме се и изпитваме смесени емоции", сподели Стефани Кирякова. 

"Първото нещо, което ще ни липсва, когато вече не сме гимнастички, ще е всичката тази любов, която получавахме 5 години. Бяхме много харесван отбор. Искаме да благодарим на публиката, защото направиха победите ни по-хубави, а загубите по-леки. Ще ни липсват състезанията, пътуванията заедно, всички емоции от публиката. Тренировките няма да ни липсват до такава степен. Те са еднообразие и дотежават. Но всичко друго - стълбичката, химна, цялата зала да е на крака, заради теб, ще ни липсват", добавиха Дякова и Мадлен Радуканова.

Снимка: Lap.bg

Треньорът Весела Димитрова пожела на момичетата попътен вятър.

"Изключително съм щастлива, че имах възможност да работя с тези прекрасни момичета в продължение на 5 години, че постигнахме нашата обща мечта", каза тя.