на живо

Ансамбълът ни по художествена гимнастика: Няма да изключат Русия (ВИДЕО)

Грациите ни заминаха Световната купа в Баку

Ансамбълът ни по художествена гимнастика: Няма да изключат Русия (ВИДЕО)

Старши треньорът Ина Ананиева и ансамбълът ни по художествена гимнастика заминаха днес за Азербайджан, където между 22 и 24 юли ще се проведе Световната купа в Баку.

Ина Ананиева коментира допинг скандала в Русия и заяви, че руснаците разполагат с оргомно лоби, което ще гарантира на страната участие в Бразилия.

„Аз не вярвам, че ще изключат Русия от летните олимпийски игри и не смятам, че спортистите имат вина за това, което се случи в Сочи”, коментира старши треньорката.

Въпреки огромния скандал една от грациите ни Християна Тодорова каза, че не вярва, че най-големите им конкурентки ще пропуснат игрите в Рио.

"Мисля, че няма да се стигне до изключване на руския национален отбор по художествена гимнастика. Все пак те са основен конкурент на всички", каза гимнастичката.

Снимка: bTV

Допинг тревоги в българския отбор няма независимо, че в последния един месец момичетата са били на два пъти проверявани.

"В Испания беше доста различно, защото ни проверяваха по време на състезанието. Не, че се притеснявам, но съм внимателна към нещата, които ползвам", допълни Християна Тодорова.

Гимнастичката коментира и случая със съотборничката й Цветелина Стоянова, която продължава да е в много тежко състояние, в реанимацията в "Пирогов".

"Това, което се случи с Цвети промени мисленето ми за живота. Всеки ден си говорим за нея, това не е нещо, което може да бъде забравено."

На последната им проверка преди олимпийските игри, за България ще се състезават Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, както и индивидуалните гимнастички Невяна Владинова и Катрин Тасева.