на живо

Ансамбълът няма да участва на световното първенство в Япония

Момичетата трябва да се оттеглят заради травма

Любомир Асенов, LAP.BG

Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да участва на световното първенство в Япония. Това съобщиха от родната федерация в своята страница в социалните мрежи. 

Причината е контузия на Лаура Траатс. Тя е почувствала остра болка по време на една от тренировките преди шампионата. След консултация с лекар е решено българките да отстъпят и да не се борят за медалите, въпреки че бяха сред фаворитите. 

През август момичетата на треньора Весела Димитрова - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, станаха олимпийски шампионки в Токио. Световното първенство пък трябваше да е последният турнир, след който грациите официално да сложат край на състезателните си кариери. 

Снимка: Lap.bg

"Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент!", пишат от федерацията.

Снимка: Lap.bg

Така България остава с две представителки в индивидуалната надпревара, която започва утре - Боряна Калейн и Татяна Воложанина. Те ще започнат своето участие на световното първенство утре (27 октомври).