на живо

Антъни Джошуа: Ако бях избрал футбола, сега нямаше да говорите за ван Дайк

Боксьорът вярва, че имал таланта и потенциала за кариера на високо ниво

Световният шампион в тежката категория на бокса - Антъни Джошуа, вярва, че е имал таланта и потенциала за професионална кариера във футбола. Британецът, който тренирал футбол в тийнейджърските си години и бил използван като централен защитник, дори се сравни с един от най-добрите на този пост в момента - Върджил ван Дайк ("Ливърпул").

"Вижте, може би нямаше да чуете за ван Дайк, и не само за него. Не бях никак лош защитник, но не подхождах сериозно към тренировките. Боксът ми харесва, защото е индивидуален спорт. А аз просто обичам да се предизвиквам. Във футбола понякога усещах, че може би завися от останалите десетима в отбора. В същото време, в бокса не можеш да зависиш от никого, даже и от треньорите. Там си сам. Сам на ринга и никой друг не иска да спечелиш повече от самия теб. Затова обичам бокса", коментира Джошуа пред SPORTbible по Zoom.

Той направи любопитното изказване на старта на кампанията #JDChampsHonours List, която отличава хора с голям обществен принос през 2020 г.

Спортни звезди като Джошуа и ван Дайк са герои за своите почитатели, но коронакризата доведе до появата на такива и далеч от светлината на прожекторите. Номинациите идват от приятели и близки, а Ей Джей сподели, че сред предложенията има много доброволци, отделили време и средства в помощ на семейства, засегнати от пандемията.