на живо

Антъни Иванов и благотворителната инициатива да научи децата да плуват

"Искам да помогна на повече семейства да изпратят децата си да спортуват", заяви българският плувец

22-годишният български плувец Антъни Иванов, който от години учи и тренира в САЩ, започна благотворителна кампания. Нейната цел е все повече деца да се научат да плуват, а по този начин да предотврати смъртните случаи от удавяне при малчуганите.

"Главната цел, с която аз правя благотворителната кампания, е за България. Искам да помогна на колкото се може повече деца, на колкото се може повече семейства да изпратят децата си да спортуват, да се научат да плуват и да се минимализират смъртните случаи на деца от 3 до 11 години от удавяне. В последните години те се се повишили адски много. Това беше и смисълът на цялата кампания. За мен е важно децата да могат да плуват в тази възраст, да могат сами да се оправят в басейна в морето", разкри Иванов.

"Много се радвам, че се вдига шум около тази инициатива. Надявам се да стигне до повече хора и да помогнем на повече деца. Целта засега е 20 000 долара. Надявам се до лятото да успеем да ги съберем. В момента съм се свързал и с български спортисти, които да дадат свои медали и други притежания, за да се включат в търг. Има линк към сайта, в който съм направил благотворителната инициатива, чрез които те да дарят средства. Сайтът е прозрачен, за да могат хората да виждат колко пари са събрани, ако има проблем да видят къде и колко пари са отишли. Мисля, че това е най-добрият вариант", добави той.

Снимка: Lap.bg

Иванов работи в сътрудничество с фондацията на 23-кратния олимпийски шампион в плуването Майкъл Фелпс.

"Идеята се зароди в главата ми преди няколко месеца. Търсех партньори и хора, с които да работим и да я осъществя. В САЩ намерих много добър партньор - фондацията на най-великия олимпиец Майкъл Фелпс. Направихме връзка с тях, обясниха ми как могат да се използват средствата, как да даря и как те ще поемат абсолютно всичко друго. Това ме улеснява, защото в САЩ нямам чак такова влияние и не мога да се занимавам с абсолютно цялата страна. Миналата година те са помогнали на 50 000 деца, така че това ми дава добро предчувствие", заяви Иванов.

Снимка: Instagram