на живо

Антоанета Костадинова: Мечтите не са били напразни (ВИДЕО)

Сребърната медалистка от Токио 2020 получи награда за впечатляващото си представяне

Антоанета Костадинова: Мечтите не са били напразни (ВИДЕО)

Мечтите не са били напразни, те се сбъдват. Това заяви пред bTV сребърната медалистка в спортната стрелба от Токио 2020 Антоанета Костадинова след церемонията по връчването на годишните награди "Спортен Икар". Тя беше отличена за впечатляващото си представяне на олимпийските игри.

"От самото начало на кариерата ми много бързо навлязох в елитния спорт и започнах да мечтая за призовите класирания. Kато се има предвид и кой беше моят идол - иконата, която всички опитваха да следват - Мария Гроздева, няма как да имаш по-малки мечти."

"На моменти осъзнаваш, че това, което искаш да постигнеш, всъщност наистина струва страшно много. На моменти пък се замисляш дали си струва. Откакто тази година успях да докосна този медал и да го закача на врата си, всичко след него, и то този "Икар", виждам, че има смисъл. Мечтите не са били напразни - стрували са си!"

"Като изключим, че от време на време телефонът ми звъни за някое участие, аз съм си същата. Не мисля, че бих се променила каквото и да стане, дори да стана два пъти шампионка за една Олимпиада. Не мисля, че това по някакъв начин би повлияло на човека Антоанета.", сподели сребърната Костадинова.