на живо

Антон Попов: Ръководството на ЦСКА има време до петък да реши съдбата на клуба

Няма индикации, че "червените" искат да играят в окръжните групи

Ръководството на ЦСКА не е дало индикации на Българския футболен съюз (БФС), че желае да продължи участието си в родните първенства от най-ниското ниво - аматьорските окръжни групи. Ако се стигне до изваждане на "червените" от "В" група, то това ще се случи към средата на сезона в местните първенства и тогава няма как да бъде вкаран отборът в друга аматьорска дивизия. Тоест, ръководството на ЦСКА има време до петък да реши съдбата на клуба.

"Областната група не прави изключения от правилата. Преди началото на първенството се създават комисии, които оглеждат базите и правят препоръки. Тъй като това е най-ниското ниво, доброто време и отказът на един отбор ни даде възможност да отложим старта на едната група. Голямата започва на 13 септември, а малката на 20 септември и двете завършват заедно на 4-5 декември. Жребият е теглен, отборите са ясни и няма никакви индикации, че ЦСКА желае да играе в тази група. Ако ФИФА нареди изваждането на ЦСКА от "В" група, това ще бъде в средата на сезона", заяви представителят на БФС - Антон Попов.

От БФС уточниха, че ЦСКА може да подаде заявка към централата, която ще разгледа ситуацията и ще прецени дали "червените" да бъдат допуснати в т.нар. "малка група". Там "футболът е масов и нещата не се гледат така, както в професионалния", добавят от БФС.