на живо

До края на седмицата: Антон Зингаревич ще стане новият собственик на "Ботев" Пловдив

Той ще придобие 99% от акциите. Избран е и Съвет на директорите

Getty Images

Руският бизнесмен Антон Зингаревич официално ще стане собственик на 99% от акциите на "Ботев" Пловдив до края на седмицата. Той е провел среща с председателя на Сдружение "ПФК Ботев" Радослав Кошински. Организацията на феновете държеше ценните книжа, след като Георги Самуилов ги предостави в началото на миналия сезон. 

Двамата са подписали всички документи в присъствието на адвокатите Слави Микински (адвокат на Зингаревич) и Тихомир Стойчев (адвокат на Сдружение "ПФК Ботев"). Те ще бъдат входирани още днес (5 юли), разкри изпълнителният директор на пловдивчани Даниел Серехид.

Подписано е и споразумение за емблемата на "жълто-черните", цесиите, промени в акционерното дружество и вписването на новия Съвет на директорите. В него влизат Антон Зингаревич, Даниел Сереидо и Слави Микински.

Снимка: botevplovdiv.bg

В началото на декември синът на руския олигарх Борис Зингаревич - Антон, заяви желание да се превърне в новия финансов благодетел на отбора от Пловдив. Той проведе и няколко срещи - с феновете и кмета Здравко Димитров. Зингаревич-младши има опит с футболни клубове, като в периода 2012-2014 г. беше собственик на английския "Рединг".

Той обаче постави условие неговата фирма да придобие акциите, както и ексклузивни права над емблемата и марката, но феновете да нямат представители в управлението на "жълто-черните".

Снимка: botevplovdiv.bg

До края на настоящата седмица от клуба обещаха повече подробности на специална пресконференция.