на живо

Антонио Конте: "Челси" ще достигне нивото на Меси и Роналдо

В дебютния мач на италианския треньор "сините" загубиха контролата си срещу "Рапид Виена"

Getty Images

Старши треньорът на "Челси" - Антонио Конте вярва, че отборът му може да подобри играта си още много и да достигне нивото на футболисти от ранга на Лионел Меси и Кристиано Роналдо

Снимка: Getty Images

В неофициалния дебют за 46-годишния специалист, "сините" загубиха контролата от Рапид Виена, завършила с резултат 2:0 в ползва на австрийския тим. Головете са дело на 19-годишния бразилец Джоелинтон де Лира и влезлия като резерва Томас Кореа Миранда-Томи.

"Отборът на "Челси" разполага с фантастични футболисти, които имат страхотен талант, но към момента са на по-ниско ниво от играчи като Лионел Меси, Луис Суарес, Неймар, Кристиано Роналдо и Пол Погба", каза Конте след края на двубоя.

"Момчетата трябва да разберат, че единствено с много работа могат да достигнат това ниво и да се превърнат в топ играчи", допълни италианския специалист.

Снимка: Getty Images

Конте коментира и слабото представяне на атакуващия халф Еден Азар напоследък като каза, че връщането му във форма е един от основните приоритети на клуба.

"Невероятно е, че "Челси" завърши на 10-то място в английската лига през последния сезон. Това се отрази зле на всички футболисти, не само на Еден Азар. Важно е той отново да си възвърне добрата форма. Радвам се, че имам удоволствието да тренирам играчи като него", завърши италианецът.

През изминалия сезон белгийският фтуболист изигра 42 мача и записа само 6 попадения.