на живо

Антонио Конте пое "Интер" с емоционално послание (ВИДЕО)

Специалистът ще се опита да направи клуба шампион на Италия

Getty Images/Guliver Photos

Антонио Конте е новият треньор на "Интер", обяви клубът рано тази сутрин на официалния си сайт. Бившият наставник на "Ювентус", Италия и "Челси" ще замени Лучано Спалети начело на италианския гранд и ще се опита да го направи шампион на страната.

Конте бе приветстван от президента на клуба Стивън Жанг: "Антонио Конте е един от най-добрите треньори в света. Убеден съм, че той ще ни помогне да изпълним нашите цели и нашата най-важна задача - да превърнем този клуб в един от най-добрите в света", каза китаецът.

"Започва нов етап от моя живот, развълнуван съм. Чрез работата си ще опитам да се отплатя за доверието на президента и директорите. Избрах "Интер" заради клуба, който е, заради амбициозния проект и историята, която има. Бях поразен от желанието на всички тук да върнат "Интер" там, където му е мястото", бяха първите думи на 49-годишния специалист.

Новината за назначаването на Конте бе съпътствана с емоционално видео на италианеца в профилите на "нерадзурите" в социалните мрежи. Специалистът пътува с кола към новия си клуб, фокусиран върху бъдещето и решен да оправдае очакванията на тифозите.

"Интер" завърши на 4-о място в Серия "А" и ще играе в Шампионската лига през следващия сезон. "Черно-сините" нямат трофей вече осем години. За последно те спечелиха Купата на Италия през 2011 г.

Последният успешен период на "Интер" беше до 2010 г., когато Жозе Моуриньо изведе тима до исторически требъл - титла, Шампионската лига и купа на страната.