на живо

Антов: Показахме, че можем да се борим с отборите в групата (ВИДЕО)

Имаме сила и характер да се борим до край, заяви младият капитан на ЦСКА

Антов: Показахме, че можем да се борим с отборите в групата (ВИДЕО)

Само на 19 години Валентин Антов изведе ЦСКА с капитанската лента срещу тима на "Клуж" в първи мач от груповата фаза на Лига Европа. "Червените" загубиха с 0:2, но според футболиста са показали добра игра и сила да победят следващите си съперници - италианския гранд "Рома" и швейцарския "Йънг бойс".

Не успяхме да наложим този натиск, да се възползваме от силните моменти, които имахме и предимство в играта, за да отбележим гол. За жалост те също имаха моменти в играта, в които натискаха. Успяха да отбележат от статично положение, после от дузпа, която беше доста нелепа. Трябва да си вземем поуките и да гледаме напред", заяви капитанът на "червените".

"Ние показахме, че можем да се борим с тези отбори в групата на Лига Европа. Не успяха да покажат повече от нас, не мисля, че им отстъпваме в някакъв вариант. Може би опитът си изигра думата и вкараха тези положения, които ние не успяхме", оптимист е Антов.

Като ключов момент в мача той определи корнера в началото на първото полувреме, след който румънският тим откри резултата.

"По време на този сезон показахме, че играем до край и имаме сила и характер докрай да се борим. Дадохме всичко от себе си и мисля, че може да извлечем много позитиви от този мач. Излязохме доста мотивирани, може би това малко е повлияло. 90 минути няма как да си в перфектна тактическа дисциплина. Има ги и тези моменти. Те не бяха решаващи. Решаващи бяха може би този корнер, от който успяха да ни отбележат. Подготвяхме се много, но, както виждате, ни вкараха", каза Антов.