на живо

"Арда" изгуби мача с "Лудогорец" и Спас Делев

Капитанът на тима от Кърджали се контузи при поражението с 1:4

Lap.bg

"Лудогорец" победи "Арда" с 4:1 като домакин в 17-ия кръг на Първа футболна лига. Тимът от Кърджали не успя да се противопостави на своя противник, а в края на мача капитанът Спас Делев получи болезнена контузия в стъпалото и се наложи да бъде сменен принудително.

Резултатът на стадиона в Разград откри Жордан Икоко в 7-ата минута след грешка на стража Иван Караджов. Половин час сред началото на срещата на таблото светна 2:0. Пиерос Сотириу се разписа след пас на Икоко. Първоначално попадението не беше зачетено, но след намесата на системата VAR голът отиде на сметката на футболиста на "Лудогорец". 

Снимка: Lap.bg

В 35-ата минута гостите все пак върнаха едно попадение. Спас Делев стреля майсторски и прати топката във вратата на домакините. 

"Орлите" отговориха почти веднага с нов гол. Отново Сотириу прати топката във вратата на "Арда" малко преди почивката. 

Снимка: Lap.bg

Последното попадение в срещата беше дело на Кирил Десподов от пряк свободен удар. 

Малко преди да бъде оформен крайният резултат съдията Владимир Вълков реши да отсъди дузпа за гостите. След преглед със системата VAR, той отмени решението си.

Снимка: Lap.bg

Малко преди края на редовното време Спас Делев беше сменен принудително, след като видимо изпитваше силни болки в стъпалото.

Така "Лудогорец" събра 39 точки в актива си и към момента тимът има преднина от десет точки на върха. "Черно море", ЦСКА и "Ботев" Пловдив са с по 29, но “моряците” и "канарчетата" са с два мача повече, а “червените” с два по-малко. "Арда" от своя страна е девети с 18 точки.