на живо

"Арда" не остави шанс на 10 от "Монтана"

Тимът от Кърджали с класическа победа

Lap.bg

"Арда" продължава с успешната си серия в Първа футболна лига. Тимът от Кърджали победи като домакин "Монтана" с 3:0 в 13-ия кръг на Първа лига.

Отборът на Николай Киров не е губил от 27 септември насам, когато претърпя поражение от "Черно море". От тогава в "Арда" записаха 3 равенства и вече 3 победи.

Снимка: Lap.bg

И този път отборът от Кърджали доминираше над съперника си. "Монтана" беше воден от треньора Светлан Кондев. Той наследи на поста Никола Спасов, който почина след заразяване с COVID-19.

Срещата започна с минута мълчание в памет на Спасов, бившия президент на Българския футболен съюз Димитър Ларгов и световната легенда Диего Марадона.

Още от началото на срещата "Арда" показа превъзходство. 30 минути бяха необходими на домакините да се доберат до първо попадение чрез Иван Коконов.

Снимка: Lap.bg

В края на първата част Янко Ангелов от "Монтана" получи директен червен картон заради опасно влизане в краката на противник.

През второто полувреме отборът от Кърджали затвърди своето предимство срещу 10-е футболисти на отбора от другата страна на терена и се добра до нови два гола. В 63-ата минута Румен Руменов се възползва от неразбирателство в защитата на "Арда", а 7 минути по-късно Спас Делев отбеляза своето четвърто попадение от началото на сезона.

С тази победа "Арда" събра актив от 24 точки, колкото има и вторият "Локомотив" Пловдив, но отборът от Кърджали е с мач повече. "Монтана" е на 11-а позиция с 12 точки.

Тагове:

монтана арда