на живо

Арда Туран взима титулярното място на Неймар в "Барса"? (ВИДЕО)

Идва ли края на триото МСН, питат се испанските медии

Getty Images

Титулярното място на Неймар в "Барселона" беше поставено под въпрос от медиите в Испания. Причина за дискусията е силното представяне на неговия съотборник Арда Туран от началото на сезона.

Във втората си година с екипа на "каталунците" бившият капитан на "Галатасарай" повиши нивото на играта си, след като Луис Енрике започна да го използва от лявата страна на атакуващата линия от трима, вместо в полузащитата. Турският национал се възползва от отсъствието на Неймар, заради олимпийските игри и направи впечатление с играта си в предни позиции още в мачовете за Суперкупата на Испания срещу "Севиля", записвайки два гола и асистенция срещу името си.

Туран продължи със силните си изяви и до момента в 19 срещи е отбелязал 11 гола - близо два пъти повече от Неймар, който се е разписал 6 пъти, но пък е асистирал за 13 попадения.

В последния двубой на "Барса" за 2016 година Арда бе големият герой за "каталунците" при разгрома със 7:0 над Еркулес за Купата на Краля. Той отбеляза хеттрик и направи нова заявка за разбиване на триото Меси - Суарес - Неймар (МСН).

За момента обаче той все още е втора опция за титулярния състав, където Неймар трудно би загубил мястото си, имайки предвид не само качествата му, но и това, че е най-скъпоплатеният футболист в света.