на живо

Арести в Испания за уговорени мачове

Случаите са от май 2018 г.

Поредна акция срещу манипулиране на футболни резултати се проведе в Испания. Изданието "Марка" съобщава за няколко ареста, направени в ранните часове на днешния ден (28 май). 

Става дума за сигнали за уговорени мачове от май 2018 г. в Примера и Сегунда двисион, по които върви разследване от месеци. 

Според "Марка", която се позовава на свои източници в полицията, задържани са бившият футболист на "Реал" Мадрид - Раул Браво, който се счита за организатор на схемата за манипулиране, както и Борха Фернандес от "Валядолид", Карлос Аранда, който прекрати кариерата си през 2017 г., Самуел Сайс, който е собственост на "Лийдс", но играе под наем в "Хетафе", и Иниго Лопес от "Депортиво" Ла Коруня.

Снимка: Getty Images

Освен тях са задържани и президентът на "Уеска" Аугустин Ласаоса и лекарят на клуба. От сутринта пред централата на клуба има солидно полицейско присъствие.

От полицията в Испания казват, че те са уговаряли мачове с цел парично облагодетелстване. След направеното разследване ще им бъде повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, корупция и пране на пари.