на живо

Арестуваха холандска лекоатлетка с 50 кг наркотици

Медиеа Гафур май ще гледа световното първенство в Доха от затворническата килия

Холандската лекоатлетка Медиеа Гафур е заплашена от дълъг период в затвора. Тя е била арестувана от немските митнически власти с... 50 кг наркотици. 26-годишната холандска спринтьорка е в следствения арест в Клеве (Холандия) от 18 юни, но чак сега стана ясна причината защо на 19 юли официално ѝ бе повдигнато обвинение от съда.

След състезанието от Диамантената лига в Мароко на 16 юни Гафур се водеше за безследно изчезнала. Досега случаят беше известен, но не и името на арестуваната персона.

Тя е задържана на магистралата "А+" от немските митнически власти. Попитана е била дали носи забранени вещества, нещо което тя отрекла. В багажника обаче митничарите намират 25 старателно опаковани пликчета ъс забранени наркотични вещества - метаамфетамин и екстази. Стойността им на черния пазар възлиза на 25 млн. евро.

Гафур е състезателка от националния тим на Холандия. В щафетата 4 х 400 м тя си беше осигурила участие на световното първенство в Доха, което сега най-вероятно ще гледа в затворническата килия.

Тагове: