на живо

Арестуваха Райън Гигс! Подозират, че е нападнал приятелката си

Полицията се отзовала на сигнал за нарушаване на обществения ред в дома на селекционера на Уелс

Един от любимците на феновете на "Манчестър Юнайтед" - Райън Гигс, е бил арестуван в неделя вечерта (1 ноември). Това съобщават медиите в Англия

Полицията в градчето Уорсли, близо до Манчестър, където се намира къщата на бившия футболист, се е отзовала около 22:00 ч. на сигнал за нарушаване на обществения ред. Гигс, който в момента е селекционер на националния тим на Уелс, е бил отведен и разпитан по подозрение за физическо нападение над приятелката си Кейт Гревил. 

Британският таблоид "Сън" се позовава на свои източници, които разказват, че жената е имала леки наранявания и не се е наложило да посещава болница. 

Гигс е бил освободен от ареста сред продължителен разпит в понеделник (2 ноември) следобед.

От Футболната федерация на Уелс заявиха, че са наясно с инцидента, но няма да го коментират. На националния тим предстоят 3 мача - контрола със САЩ (12 ноември) и две срещи от Лигата на нациите - домакинства на Ирландия (15 ноември) и Финландия (18 ноември). Воденият от Гигс тим вече изигра двата си мача с България. И у нас, и в Кардиф "лъвовете" загубиха с 0:1.

През цялата си професионална кариера Райън Гигс игра единствено на "Манчестър Юнайтед" (1990-2014 г.). В своите 963 мача за "червените дяволи", той вкарва 168 гола. Той е 13-кратен шампион на Англия и два пъти триумфира с тима в Шампионска лига (1999 и 2008 г.).

Бившият футболист и половинката му Кейт са заедно от 2017 г. Те заявиха публично връзката си през лятото на 2018 г. Двамата се запознават през 2013 г., след като 36-годишната красавица е назначена да се занимава с PR акции, свързани с хотел, собственост на Гигс и бившия му съотборник Гари Невил. По това време той е женен за Стейси Куук. През 2017 г. те се разделят, след като таблоидите на Острова разкриват, че бившият футболист ѝ изневерява със съпругата на брат си. 

Кейт и Райън живеят в луксозна къща, чиято стойност се оценява на 1,7 млн. паунда.