на живо

Арестуваха Уейн Рууни. Псувал пиян на летището във Вашингтон (СНИМКА)

Футболистът на "Ди Си Юнайтед" платил глоба от 25 долара

Reuters

Бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" и националния отбор на Англия, а сега звезда на американския "Ди Си Юнайтед" - Уейн Рууни, е бил арестуван на летището във Вашингтон на 16 декември 2018 г. Информации за случката обаче излизат едва сега.

Рууни се прибирал от посещение по работа в Саудитска Арабия. На летището във Вашингтон той задействал алармата на една от вратите. Органите на реда веднага предприели действия и задържали футболиста. Той платил глоба в размер на 25 долара, както и разноски за 91 долара и след това бил освободен.

Според медиите в Англия той е бил във видимо нетрезво състояние и е псувал.

Говорителят на Рууни потвърди за инцидента и отдаде поведението на англичанина на смесване на успокоителни таблетки и алкохол по време на полета. 

"В самолета Рууни е взел приспивателни. Тяхното смесване с алкохол води до дезориентация. В такова състояние той е бил при пристигането си. Към него са се обърнали полицаи, които са го обвинили в леко нарушение. Получил е глоба, която е платил и малко след това е бил освободен. Господин Рууни иска да благодари за коректното отношение на органите на реда", се казва в изявлението.

Това не е първият път, в който футболистът има проблеми заради употребата на алкохол. През 2017 г. той бе заловен да шофира в нетрезво състояние. Заради това свое провинение Рууни получи забрана да управлява автомобил за 2 години и ще трябва да извърши 100 часа общественополезен труд.

Тагове:

Уейн Рууни