на живо

Джокович в ареста преди делото (ВИДЕО)

Сагата продължава след повторно анулираната австралийска виза на тенисиста

Джокович в ареста преди делото (ВИДЕО)

Епизод пореден от сагата на Новак Джокович в Австралия! След като спечели първото съдебно дели и получи правото да бъде на свобода и да тренира, Джокович отново е изправен пред депортация заради повторно анулираната му виза.

Водачът в световната ранглиста по тенис обжалва, но ще бъде арестуван до началото на делото във федералния съд!

Той ще бъде отведен в ареста в 05:00 ч. утре, а процесът започва в 01:00 ч. в неделя. Ако не е депортиран, в понеделник Джокович ще може да поднови тренировки в Мелбърн.

Днес той ще бъде разпитан около 23:00 ч., след което ще има право да се консултира с адвокатите си между 00:00 и 05:00 ч.

До началото на Australian Open има само 3 дни. Джокович пристигна в Австралия с амбиции за 10-а титла, която би била рекордна 21-а в Големия шлем.

Премеждията на световния №1 започнаха още с идването му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус.

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран.

След няколко дни в размисъл, министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

В хода на драматичните събития станаха ясни и други подробности за Джокович. Той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски журналист.

Германското издание "Шпигел" пък разследва евентуална фалшификация на теста на сърбина. При проверка, той първо е давал отрицателен, а след това положителен резултат.

Стана ясно още, че Ноле е подал невярна информация при влизането си в Австралия. Той е заявил, че не е пътувал извън родината си в предишните 14 дни, въпреки че на Нова година е бил в Испания. За това неразбирателство тенисистът обвини агента си.

Ако адвокатите на тенисиста не спечелят обжалването, той ще пропусне възможността да се бори за 10-а титла от Australian Open и рекордна 21-а в Шлема.