на живо

Ариен Робен разказа как съпругата му е преборила коронавируса

"Тя се чувстваше много зле. Усещаше напрежение в гърдите", заяви бившият футболист

Бившият футболист на холандския национален отбор и "Байерн" Мюнхен Ариен Робен е имал близък досег с коронавируса.

Неговата съпруга Бернадиен е дала положителен тест за заразата. За щастие тя вече е добре, повторната ѝ проба е негативна, но Робен дълго ще помни мъчителния период, в който той и цялото му семейство са били поставени под карантина.

Снимка: Reuters

"За щастие, всичко вече е под контрол, но не минахме през добър период. Тя беше много зле, но сега тестът ѝ е негативен и се подобрява", заяви Робен пред "Билд".

"Най-лошото беше, когато тя усещаше напрежение в гърдите и имаше проблеми с дишането. Това беше много лош период. Имам усещането, че продължи много дълго. Не е като да се подобри след ден-два. Но се радвам, че ситуацията не се влоши", добави той.

Докато Бернадиен е болна, заедно с нея Ариен и децата им - Лука (12 години), Кай (10 години) и Лин (8 години), също са били под карантина. Нито един от тях не е дал положителна проба за коронавирус.

Снимка: Getty Images

Робен заяви, че семейството му не е свикнало да бъде в социална изолация, но стриктно са спазвали препоръките на властите. За това са им помогнали близките приятели - не само с подкрепа на думи, а и с важни жестове.

"За щастие, имаме страхотни приятели. Ситуацията беше много странна. Не трябваше да излизаме. Те ни купуваха продукти и ни ги оставяха пред вратата. Часове след това можехме да си ги вземем. Имаме и куче, но нямаше как да го извеждаме. Нашите приятели го взимаха и го извеждаха", разказа Робен.

Преди дни "Байерн" Мюнхен организира виртуална тренировка, в която Робен също се включи, въпреки че окачи бутонките в края на сезон 2018/2019.

bTV призовава: останете си вкъщи!